Kush jemi

SELIA LEGALE :
Tirane (Shqiperi), Rr Durresit, Nd.98 (pallati i ri prane Gjimnazit Q. Stafa)

SELITE OPERATIVE:

a. Drejtoria / Qender Degjimi dhe e Pritjes Paresore: Tirane, Rr Durresit, 98
Ndodhet ne hyrje te Tiranes, pozicion mjaft i thjesht per tu aritur, perdoret per Pritjen Paresore dhe Drejtorine. Eshte prone e Eterve Jezuite Tirane e lene ne perdorim falas. Perbehet nga nje apartament rreth 100 mq dhe 4 lokale ne katin perdhes qe ndodhen nen kete apartament. Keto lokale kane perdorim te ndryshem si.- drejtoria , sekretaria, salle per takime te ndryshme.

b. Qender Sociale Polivalente (perkohesisht e mbyllur): Tirane, Vaqarr
Qendra eshte prone e Eterve Jezuite Tirane, eshte ne perdorim falas. terreni mbi 1 ha dhe ndertesa, ne 2 kate, eshte gati 1.000 mq. Kati e siperm i dedikohet mikpritjes rezidenciale ( dhoma gjumi, salle takimesh, guzhine , depo ) dhe kati perdhes eshte i perbere nga laboratore (marangoz, oficina ferro, aktivitete artistike…). Ne terren gjenden peme dru frutore ,ullinj dhe 3 sera per aktivitete buqesore. Gjithashtu ekziston nje fushe futbolli, volejbolli e basketbolli.

AUTORIZUAR
nga Qeveria, nepermjet Ministrise se Puneve, Ceshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta me Ligjin Nr 8494 date 27.5.99, i cili miraton nismat Emanuel ne Shqiperi, njeh dobishmerine e larte sociale, autorizon paraprakisht zbatimin e aktivitetit dhe uron vazhdimin.

MISIONI
Eshte OJF shqiptare, laike, mikpret pa asnje dallim personat me probleme sociale te ndryshme si droga, alkooli dhe jo vetem. Pika jone e referimit eshte Comunità Emmanuel ne Lecce i cili vazhdon te na mbeshtese deri tani me nje perpjekje te madhe ekonomike.
Ti pergjigjemi problemeve te ndryshme sociale si droga, alkooli, handikapi i lehte, minoreneve te braktisur, nepermjet sherbimeve te mikpritjes dhe ndihmes te vete-promovimit, duke mbeshtetur, promovuar, koordinuar dhe drejtuar çdo nisme te mundshme.

METODOLOGJIA E NDERHYRJES
Metodologjia e Komunitetit Emanuel Shqiperi eshte nje udhe psikopedagogjike, e cila bazohet ne jeten e grupit, ne rregulla specifike te perpikta, ka per qellim ta çoje personin drejt rritjes, pjekurise, dhe rizbulimit te vlerave autentike.